Calculatorul de vinuri Comenzile recepționate în perioada 22.12.2023-07.01.2024 vor fi livrate începând cu data de 08.01.2024.

Termeni si conditii

1. Definiții

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de Bunuri si Servicii de catre S.C. CRAMELE COTNARI S.A. prin intermediul magazinului virtual www.cramelecotnari.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.

Astfel, urmatorii termeni vor insemna:

Utilizator – orice persoană care acceseaza site-ul cramelecotnari.ro

Cumparator - persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.

Vanzator - societatea comerciala S.C. CRAMELE COTNARI S.A. cu sediul social Jud. Iasi, Comuna Cotnari, CORP C28,CF 60835, Cod postal: 707120, înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului J22/3498/2018, având codul unic de înregistrare RO 40321026, avand contul nr. RO74 BRDE 240S V194 7123 2400, deschis la BRD

Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.

Contract – o Comanda confirmată de catre Vanzător, prin care Vanzătorul este de acord să vandă și să livreze Produsele și Serviciile iar Clientul este de acord sa achiziționeze, să primească și să facă plata acestor Produse și Servicii.

Curier – orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.

Specificatii - toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.


2. Dreptul de proprietate intelectuala si industrial (DPI)

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice, niciuna dintre informarile primite de la Vanzator. Conținutul site-ului cramelecotnari.ro: imagini, texte, elemente de grafica web, marci inregistrate, este integral proprietatea S.C. CRAMELE COTNARI S.A. si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.


3. Comanda

Prin lansarea unei comenzi electronice pe site-ul CRAMELECOTNARI.RO, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile. Prin finalizarea Comenzii Cumpăratorul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Comenzii.

CRAMELECOTNARI.RO poate refuza o Comandă în urma unei notificări prealabile adresate Clientului, fără a exista obligații între părți și fără ca o parte sa poată pretinde daune, pentru următoarele situații:

  • eșuarea tranzacției online;
  • invalidarea tranzacției online;
  • neacceptarea de catre banca emitentă a cardului Clientului / a tranzacției;
  • date incomplete sau incorecte ale Clientului;
  • livrari consecutiv eșuate;
  • alte motive obiective: în cazul în care Clientul nu garantează ca modul de plată este valid și că nu este obținut printr-o metodă frauduloasă sau există suspiciuni cu privire la modalitatea de plată.

Contractul se consideră încheiat între Client și cramelecotnari.ro în momentul primirii de către Client de la cramelecotnari.ro, prin intermediul curierului comanda, iar Cramelecotnari.ro primeste prin intermediul platformei de plati, plationline.ro sau prin ramburs la curier a sumei datorate de catre client.

În cazul în care un Bun și/sau Serviciu comandat de catre Client nu poate fi livrat de către Cramelecotnari.ro, ne obligăm să informăm Clientul asupra acestui fapt și sa returnăm în contul Clientului contravaloarea Bunului și/sau Serviciului, în termen de maxim 14 zile de la data la care cramelecotnari a luat la cunoștința acest fapt sau de la data la care Clientul și-a exprimat în mod expres intenția de reziliere a Contractului.

4. Reduceri

Produsele care au reduceri vor fi evidentiate prin semnul % si/sau prin afisarea ambelor preturi, vechi si nou, cel vechi fiind taiat cu o linie pentru a evidentia reducerea.

Reducerea se va aplica la produse in limita stocului disponibil.

5. Livrare

Vânzătorul se obligă să livreze Bunurile în sistem de curierat door-to-door către Cumpărator.

Livrarea produselor are o arie de extindere națională și, astfel, se va face oriunde în România. S.C. CRAMELE COTNARIS.A. își rezervă dreptul să efectueze confirmarea comenzilor înainte de onorarea lor prin contactarea clienților. Livrarea produselor va fi gratuită in conditiile in care valoarea comenzii depaseste 200 RON. În cazul comenzilor livrate cu o valoare mai mica de 200 RON, pe lângă tariful perceput S.C. CRAMELE COTNARI S.A. pentru produse sau servicii, se va solicita clientului plata unui tarif de livrare plătit direct firmei de curierat ce efectuează transportul produselor, tarif care va fi adus la cunoștința clientului în momentul confirmării comenzii.

Pentru comenzi in valoare mai mica de 200 de ron se va adauga un cost mediu de livrare de 19 ron. Costurile pot varia in funcite de firma de curierat si cantitatea de produse comandata. Termenul de livrare poate varia intre 2 si 14 zile, in fuctie de firma de curierat

S.C. CRAMELE COTNARI S.A. își rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale produselor comandate dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de S.C. CRAMELE COTNARI S.A. care includ: incendii, explozii, inundații, epidemii, greve, acțiuni guvernamentale, războaie, acte de terorism, proteste, răscoale, tulburări civile sau alte impedimente de forță majoră, conform uzantelor legii românești. În cazul în care clientul nu este găsit la adresa menționată, în intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni încă o dată după ce va restabili contactul cu clientul, moment în care comanda va fi anulată și produsul returnat la sediu, clientul urmând să suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

Vânzatorul va efectua livrarea Bunurilor și Serviciilor numai pe teritoriul României.

Pentru comenzi în valoare mai mică de 200 de ron se va adauga un cost mediu de livrare de 19 ron. Costurile pot varia în funcție de firma de curierat și cantitatea de produse comandată. Termenul de livrare poate varia între 2 si 14 zile, în fucție de firma de curierat.

6. Înregistrarea

Pentru crearea unui cont pe site-ul CrameleCotnari.ro, Utilizatorul este obligat să folosească o adresă de e-mail validă.

Cramelecotnari.ro poate refuza cererea de înregistrare a Utilizatorului în situațiile în care constată că acesta a utilizat informații neconforme cu realitatea sau folosește serviciile într-un mod neconform cu uzanțele normale.

7. Prețul

Prețurile prezentate includ TVA (19%), însă nu includ cheltuielile de livrare, în afara cazului în care se specifică în mod expres pe site acest lucru. Prețul de achiziție tipărit pe factură va fi același cu cel prezentat pe site-ul cramelecotnari.ro sau, în cazul comenzilor cu plata online direct cu cardul de credit, acest preț va fi cel publicat pe site la momentul achiziției.

8. Facturare - Plata

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura proforma pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. Pretul produselor achizitonate este cel specificat in rubrica "Total", acolo unde vizualizati continutul “Cosului” – dreapta sus.

Plata se poate face la alegere prin:

  • ramburs/numerar la livrare;
  • virament bancar in contul nostru (clienti persoane juridice sau clienti persoane fizice) ;
  • online prin card bancar. Plata se face prin serviciul Plationline https://www.plationline.ro/.

Acceptam urmatoarele carti de credit/debit: Visa, Visa Electron, Mastercard/Eurocard, Maestro, inclusiv cardurile virtuale Visa sau MasterCard;

Folosind ca metoda de plata cardul bancar de credit/debit comanda dumneavoastra va fi procesata imediat. Pentru comenzi pentru care ati selectat metoda de plata prin transfer bancar, procesarea comenzii se va face doar dupa confirmarea platii.

Pentru plata cu cardul, tranzacția va apărea pe extrasul de cont cu numele Cramele Cotnari.

9. Confidențialitate

Informațiile de orice natură furnizate de către Cumpărător/Client Vânzătorului, vor rămâne în proprietatea Vânzătorului.

Atunci când un Utilizator iși creează un cont pe cramelecotnari.ro, va primi comunicări comerciale din partea cramelecotnari.ro doar în măsura în care și-a dat consimțamantul expres, selectând opțiunea corespunzătoare.

Datele colectate cu privire la newslettere și alerte sunt confidențiale. cramelecotnari.ro va putea selecta Utilizatorii cărora le va trimite newslettere și alerte.

Nici o declarație publică, promovare, comunicat de presă sau orice alt mod de dezvaluire către terțe părți nu va fi făcută de Cumpărător/Client cu privire la Comandă/Contract fără consimțămantul prealabil scris al Vanzătorului.

10. Raspundere

Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de catre Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea Bunurilor și Serviciilor după livrare și în special pentru pierderea acestora.

Prin crearea și utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumpărătorul își asumă raspunderea pentru menținerea confidențialității datelor de Cont (user și parola) și pentru gestionarea accesării Contului, și, în masura permisă de legislația în vigoare, este responsabil de activitatea derulată prin intermediul Contului său.

Prin crearea Contului și/sau utilizarea Conținutului și/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumpărătorul accepta în mod expres și fără echivoc Termenii și condițiile Site-ului în ultima versiune actualizată care este comunicată în cadrul Site-ului, existentă la data crearii Contului și/sau utilizarii conținutului și/sau la data plasării Comenzii.

Ulterior crearii Contului utilizarea Conținutului echivaleaza cu acceptarea modificărilor intervenite asupra Termenilor și Condițiilor Site-ului și/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor și Condițiilor Site-ului.

Termenii și Condițiile Site-ului pot fi modificați oricând de către Cramele Cotnari, aceștia fiind opozabili Clienților / Utilizatorilor/ Cumpărătorilor de la data afisării în Site. Acceptarea Termenilor și Condițiilor Site-ului se confirmă prin bifarea checkboxului corespunzător din Site și/sau prin trimiterea Comenzii și/sau prin efectuarea unei plăti online.

11. Soluționarea conflictelor

Contractul va fi guvernat și interpretat în conformitate cu legea româna. Orice conflict apărut între cramelecotnari.ro și Clienți va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care acest lucru nu este posibil, prima cale de soluționare este medierea, în condițiile legii, iar dacă aceasta eșuează se apelează la instanțele românești competente de la domiciliul Vanzatorului.

12. Utilizarea site-ului de către persoanele sub 18 ani

Legislația în vigoare interzice minorilor achiziționarea băuturilor alcoolice, de aceea, în momentul utilizării acestui site, orice utilizator declară pe propria răspundere următoarele: “Declar pe propria răspundere că am vârsta de cel puțin 18 ani împliniți și că prin plasarea comenzii nu încalc prevederile legale în vigoare”.