Livram international!
TRADITIONAL TAMAIOASA ROMANEASCA ALB DEMISEC
Gama Traditional

TRADITIONAL TAMAIOASA ROMANEASCA ALB DEMISEC

2018 alb demisec 12.7% alc 0.75 Litri
Bucură-te de savoarea unui vin aromat, care poartă istoria de peste 2000 de ani a unui gust aparte, atât de apreciat încât a fost folosit în trecut ca monedă de schimb în bazinul Mării Mediterane. Specific Cotnariului este gustul sublim datorat vinificării în demisec și culoarea galben-aurie ce trezește toate simțurile.

Cotnari este teritoriul unde acest soi de vin atinge perfecţiunea. Gustul derivă dintr-o adevărată explozie de arome de struguri bine pârguiți, de busuioc uscat, de fagure de miere; o bogăție de expresii, cu note de pere busuioace, de miere de salcâm, de ananas și de pepene galben, cu o tușă discretă de grapefruit pe final, urmată de un postgust mediu. Sergiu Nedelea – sommelier

Tămâioasa românească Cotnari este un vin alb demisec, perfect de servit la temperatura de 8-10 grade, ca aperitiv revigorant sau alături de preparate din pește, pui, fructe de mare, brânzeturi alese sau paste cu sos alb.

Specificații:
Tămâioasă românească de Cotnari
Vin alb demisec
An recoltă: 2016
Alcool: 12,7%
Zahăr: 11,0 g/l
Aciditate totală: 7,1 g/l

Vinul de Cotnari provine din culturi de viță de vie aflate la o altitudine de 200-300 de metri. Gustul este influențat de calitatea solului cernoziomic și cenușiu de silvostepă, de expoziţie sudică. Densitatea plantaţiei de la Cotnari este de 3646 plante/hectar .
15.5 RON

Produs indisponibil

Transport gratuit la comenzi
de peste 140 RON
*pe teritoriul României
Cashback la produsele selectate
Beneficii Membri Club

Soi

Alb Demisec

Stilul de vinificație

Alb Demisec

Litraj

0.75 Litri

Alte vinuri recomandate